Zombiefeber

Så spännande!! ...men läs inte om du är rädd för getingar ;-)

Det är en ovanligt varm sommar i Eldsala.  Herbert och hans farfar har gått och lagt sig för kvällen, men innan de hunnit somna så knackar det på dörren. Det är en okänd man som vill ta in på farfars pensionat. Han är väldigt angelägen om att få ett rum för natten och konstiga väskor har han med sig. När han ska bära sina väskor till rummet ser de väldigt tunga ut och Herbert tycker att det ser ut som blod på en av väskorna. På morgonen efter ser det faktiskt ut som det blivit en blodfläck på trappan.

Men det händer mer konstiga saker i Edsala. Det är barn som blivit febersjuka och blivit konstigt rödögda. Doktorerna kan inte riktigt förstå vad det är för smittsam sjukdom som drabbat dem. Kan det vara något med vattnet i badhuset kanske? Herbert är en som brukar gå och simträna i badhuset, och han får se när konstiga saker händer med barn som varit vid badhuset.

En riktigt spännande bladvändare! Speciellt om du gillar lite läskiga böcker!

Kristina Ohlsson har skrivit många spännande böcker för både barn och vuxna. Detta är första delen i en serie och jag ser redan fram emot fortsättningarna.

Audience:

Tags:

Review by: Emma Berge-Kleber Friday, April 1, 2016