Vita tigern

Mysterier i framtidens Göteborg.

I framtidens Göteborg har bensindrivna fordon lämnat plats för linbanor och svävare drivna av vätgas. Högteknologiska solceller placerade på göteborgarnas tak förser invånarna med detta bränsle som till skillnad från koldioxidutsläpp inte alls förpestar luften. Vår tids exploatering av naturresurser och oljeutsläpp har i framtiden blivit vild natur och ren luft. Men bakom detta utopiska skimmer finns också en dyster vardag. Sverige har blivit en diktatur där fel åsikter är förbjudna. En enväldig diktatorfamilj styr på politisk nivå och polisen sköter grovjobbet på gatan. I den här vardagen driver familjen McCoy hotellet Vita Tigern. På hotellet ryms människor av olika nationaliteter, många av dem immigranter som olovligen vistas i landet.

På nyårsdagen år 2296 är Göteborgs hamn avspärrad. Ett luftskepp har störtat och lämnat efter sig ett stort hål i isen. Hotellägarnas dotter, den nyfikne Avalon McCoy, är på plats för att spana och ta reda på vad som har hänt. Vid hamnen ser hon sin bror Douglas som också verkar smyga omkring. Varför börjar han prata med Arvid, mannen som beskrivs som Göteborgs största lögnare? Och vad är det för ett mystiskt föremål Arvid lämnar över till Douglas? Avalon bestämmer sig för att tillsammans med sina vänner i spaningsgruppen Riporna ta reda på vad som egentligen har hänt vid hamnen och varför ingen verkar vilja prata om det.

Det får plats fruktansvärt mycket på bokens 400 sidor. Spänningen gör att man sugs in i berättelsen samtidigt som miljö- och personbeskrivningarna gör att boken stannar kvar långt efter läsningen. Rekommenderas!

Audience:

Tags:

Review by: Niclas Boman Monday, April 3, 2017