Vandringar på Skåneleden

Skåneleden fyller 40 år i år och erbjuder 120 mils vandring med olika karaktär och många upplevelser.

Skåne är, förutom att vara Skandinaviens bördigase jordbruksbygd, ett landskap med kust i tre vädersträck vilket syns i den variation av kustlandskap här finns: klippkust, sandstränder, marskland och klintkust. Här finns höga åsar, lummiga lövskogar, insjöar, tysta mossar och livliga städer och samhällen.

Skåne är perfekt för en hemester och i den här boken finns bra guider vilken sorts vandrare du än råkar vara. Här finns vandringar för dig som tar med barnen, eller för dig som tar med hunden. Är du intresserad av slott finns det vandringar som fokuserar på detta eller om du hellre vill se vilda djur så finns det tips för det också. För den matglade finns vandringar med förslag på många spännande ställen att pröva på Skånes gastronomiska matkultur.

Detta är en väldigt inspirerande bok som också tar upp basfakta som utrustning, vad man behöver tänka på extra vid varje vandring beroende på landskap och sällskap. Inget saknas, det är bara att läsa på och ge sig ut och njuta av Sveriges sydligaste landskap.

Audience:

Tags:

Review by: Tove Alkstrand Tuesday, April 30, 2019