#utmanabibblan

Var med och utmana biblioteken i läsning!

mystisk skog med texten se... skriv... läs... lyssna...
Under våren kan du vara med och utmana oss i att läsa, skriva och lyssna. Vad sägs om att läsa en dikt, tipsa om din favoritbok, eller se en film som bygger på en bok?
Det enda du behöver göra för att vara med är att skriva ut foldern och sätta igång. Det går också bra att komma in på närmsta bibliotek och hämta en.  Gör så många uppdrag du tycker passar dig och kom in till närmsta bibliotek vecka 20 och hämta en överraskning. 
 
Följ oss gärna på denna sida eller något av bibliotekens sociala medier, så har du koll på vad vi bibliotekarier gör för utmaningar. Vill du dela med dig av dina egna utmaningar tagga #utmanabibblan. Glöm inte kolla med en vuxen att det är ok.
Skriv ut folder och kom igång med utmaningen:Utmaningarna fortsätter och vi har blivit utmanade av en 10-årig tjej att se ett youtubeklipp och lära oss något nytt. Den utmaningen har vi givetvis antagit och vi har nu lärt oss odla vattenmelon. 

Bild på folder som hålls upp av en tjej

Vill du utmana oss och få med något av det du gjort i foldern här på webben maila bild och text till stadsbiblioteket.barn@boras.seVill du tipsa om din favoritbok fyller du i ditt boktips här, så lägger vi upp det i listan nedan.

Boktips #utmanabibblan

 1. En ung naturälskares dagbok

  By: McAnulty, Dara Review by: Miranda Suserud

  Om du tycker om att ha en jord att bo på och vill kämpa för naturen- läs den här!

 2. Witch Boy

  By: Ostertag, Molly Review by: Michelle Hansson

  I Asters familj blir alla pojkar formbytare, och alla flickor häxor. Men det är inte vad Aster vill.

 3. Förvildade

  By: Power, Rory Review by: Emma Hedegärd

  Flickorna på internatskolan Raxter School för girls är lämnade på en ö, uppmanade att vänta och försöka hålla sig vid liv.

 4. Om jag var din tjej

  By: Russo, Meredith Review by: Michelle Hansson

  Amanda flyttar till en helt ny stad, för att få en chans att börja om.

Show more...
Länk till #utmanabibblan på Instagram