Mina lästips

 1. Hem till Appleby Farm

  By: Bramley, Cathy Review by: Tove Alkstrand

  Om rastlösa Freya som hoppar från jobb till jobb och ställe till ställe utan att ha en bild av var hon ska bo och vad hon ska göra. Kingsfield, där hon bor nu med sin nya pojkvän Charlie är väl ändå där hon ska vara i framtiden också? En olycka hos faster och farbror på Appleby Farm ställer allt på ända.

 2. Inte vilken håla som helst

  By: Kjellström, Barbara Review by: Tove Alkstrand

  Feelgood om förändring och om att våga, med Charlotta i centrum som när hennes man får en femtioårskris finner sig stå utan hem och försörjning.

 3. Vingården för vilda drömmar

  By: Säfstrand, Caroline Review by: Tove Alkstrand

  En bok om livets vägskäl, om att skiljas och mötas. Perioder i livet har vi alla då vi ställs inför fler val än vanligt. Det kan vara jobbigt men också innebära nya möjligheter. Här får vi ta del av Ericas sommar i Skåne.

 4. Bättre dö än illa fäkta

  By: Rutbäck Eriksson, Sofia Review by: Tove Alkstrand

  Fjärde delen i serien om Katarinas eminenta detektivbyrå börjar med att hon för första gången är utan fall att lösa. Men efter att ha patrullerat Luleås lugna gator en tid blir äntligen grannens dotter misstänkt för mord.

 5. Arabella

  By: Medberg, Sara Review by: Tove Alkstrand

  Första delen i en ny serie modern historisk romance som utspelar sig i den nordiska societeten i början av 1800-talet.

 6. Bronslampan

  By: DICKSON, Carter Review by: Tove Alkstrand

  För dig som gillar att tampas med lite problemlösning rekommenderar jag en klassiker från deckarnas guldålder som tampas med en variant av "det stängda rummet" samtidigt som den är väldigt underhållande.

 7. Ole dole

  By: Arlidge, M. J Review by: Tove Alkstrand

  Brittisk deckare där personer kidnappas två och två och får en valmöjlighet. Det finns en pistol med ett skott. Den som skjuter ihjäl den andre släpps fri och får leva.

 8. Sommar i strandhuset

  By: Henry, Veronica Review by: Tove Alkstrand

  Andra fristående delen om kustorten Everdeen kretsar kring Robyn och Jake som både ska gifta sig och få barn. Detta gör att Robyn, som är adopterad, börjar leta efter sin biologiska mamma. Boken är full med olika sorters människor och en vill aldrig sluta läsa.

 9. Städerskan

  By: Prose, Nita Review by: Tove Alkstrand

  En något udda spänningsroman med en udda hjältinna som är svår att inte gilla. Har legat högt på flera internationella bästsäljarlistor och boken motsvarar de förväntningar en får då.

 10. Bilderboksmakare

  Review by: Tove Alkstrand

  En vacker och inspirerande bok för alla som intresserar sig för bilderböcker och den ofta långa processen som leder till en färdig bok att njuta av tillsammans, vuxen och barn.

Show more...