Mina lästips

 1. Ögonvittnet

  By: Bågstam, Anna Review by: Tove Alkstrand

  Samtidigt som Harriet flyttar hem till pittoreska Lerviken inträffar ett brutalt mord med två offer i samhället. Det ena offret har blivit avrättat och fått ögonlocken upptejpade. Så Harriets första fall som civil utredare blir på hemmaplan. Kan mördaren vara någon hon känner?

 2. Dödens flod

  By: McTiernan, Dervla Review by: Tove Alkstrand

  Denna hyllade debutroman är en blandning av deckare och psykologisk thriller, den utspelar sig på Irland och väl värd att läsa.

 3. Hemmets trygga vrå

  By: Hunter, Cara Review by: Tove Alkstrand

  Daisy, 8 år, försvinner spårlöst från ett trädgårdsparty med maskeradtema. Hon var utklädd till en tusensköna. När föräldrarna anmäler henne försvunnen finns hon på bilder från festen. Men det visar sig vara ett annat barn - var Daisy ens där? Och varför saknade ingen henne?

 4. Grannar i död och lust

  By: Olséni, Christina Review by: Tove Alkstrand

  Ester Karlsson med K är tillbaka och till hennes glädje dör nya grannar i hennes bostadsrättsförening. Hon är lite annorlunda på det viset.

 5. The driftwood girls

  By: Douglas-Home, Mark Review by: Tove Alkstrand

  Can we really know anything about people at all? Why do people meet and become friends? How easy is deceit? Two missing women. Two decades apart.

 6. Fyrvaktarens dotter

  By: Gaynor, Hazel Review by: Tove Alkstrand

  En historia om två kvinnors öden, öden som skiljs åt av hundra år men som hänger samman. Boken är baserad på verkliga händelser och är fängslande kvinnohistoria. Tårar utlovas.

 7. Hjärtats bokhandel

  By: HENRY, Veronica Review by: Tove Alkstrand

  Härlig berättelse om sorgearbete och böckers inneboende kraft att förändra människor.

 8. I händelse av min död

  By: Weigl, Kerstin Review by: Tove Alkstrand

  I Agenda på SVT 9/2 togs mäns våld mot kvinnor upp och polisens oförmåga att hantera det. Kritiken var inte nådig. Den här boken tar upp en grym verklighet för många kvinnor och barn i Sverige. Inte rolig att läsa men upplysande.

Show more...