Tolv hundar i juletid

Feelgood i amerikansk småstadsidyll full med julkänsla, karaktärsfulla hundar och kärleksbekymmer. Den perfekta julboken.

När Bens syster och hennes man dog fick han vårdnaden om deras dotter, nu tio år. Han fick byta stad, jobb och liv och ägnar sig nu åt att uppfylla sin systers önskningar för sin dotter. Resterande tid läggs på jobbet och uppdraget i fullmäktige. Han bryr sig inte om vad folk tycker om honom och är känd för att vara sur och arg. En dag fäller han den avgörande rösten i beslutet att sluta stödja ett loklat hundhem. Det äldre paret som har hundhemmet tar det med ro men deras barnbarn Ally blir desto upprördare. Det slutar med att Ben lovar hjälpa till att få alla tolv hundar bortadopterade innan hundhemmet måste stängas. Stackars Ben får fullt upp och inte blir det bättre av att den enda hans systerdotter önskar sig är en hund - och en glad morbror.

Härlig amerikansk julstämning kryddat med hjärta, lite smärta och underbara hundar. Första boken i en planerad serie om Pine Hollow.

Audience:

Tags:

Review by: Tove Alkstrand Tuesday, November 23, 2021