Tips

Här listar vi personalens och låntagares tips.

Tips för vuxna

 1. Vad var det jag sa?

  Av: Jensen, Emil Tipsat av: Stefan Carlsson

  Klokheter och underfundigheter i den populäre musikern, radioprataren och vardagsfilosofen Jensens bok som innehåller kåserier från radioprogram som "Godmorgon, världen" och "Tankar för dagen". Vi får också ta del av tre av Jensens sommar- och vinterprat i skriftlig form. Avkopplande njutning som väcker tankar.

 2. Inte utan min syster

  Av: Hellberg, Åsa Tipsat av: Eva

  Följ med till svunna tiders Sverige i den första delen av Åsas nya historiska romanserie.

 3. Djävulen och det mörka vattnet

  Av: Turton, Stuart Tipsat av: Miranda Suserud

  Året är 1634 och Samuel Pipps, världens främste detektiv, forslas ombord på ostindiefararen Saardam.

 4. Allt jag lärt mig av träden

  Av: Simard, Suzanne Tipsat av: Stefan Carlsson

  Den kanadensiska författaren Suzanne Simard har ägnat sitt liv åt att forska om träd och deras underjordiska kommunikationssystem, och hur viktigt det är att bevara gammalträden, "moderträden", när skog avverkas. Högaktuell bok med tanke på den infekterade debatt om svenskt skogsbruk som nu pågår.

 5. Always never

  Av: Lafebre, Jordi Tipsat av: Stefan Carlsson

  Lekfullt upplagd tecknad romantisk komedi som börjar från slutet och där sista kapitlet, som är det första, börjar med sista bilden och där sista bilden, som är den första, relaterar till bokens första sida, som är den sista. Äh, läs själv så förstår du.

 6. Ett dolt universum - Jordens okända biologiska mångfald

  Av: Antonelli, Alexandre Tipsat av: Stefan Carlsson

  Författaren är biolog och arbetar på botaniska forskningscentret Kew Gardens i Storbritannien. Här redogör han för planetens fantastiska biologiska mångfald och dess betydelse för allt levande. En mångfald som på många håll reduceras och hotas, men författaren menar att det inte är försent att göra något åt det.

 7. Vilsen i Europa

  Av: Carlsson, Emeric Tipsat av: Stefan Carlsson

  Andreas bestämmer sig, efter att ha brutit med en vän som sugit musten ur honom, att åka ut och tågluffa. Men en traumatisk händelse i början av resan ställer allt på sin spets. En roadtrip där möten med främmande personer och psykisk ohälsa står i centrum.

 8. Slumpens spår

  Av: Roca, Paco Tipsat av: Stefan Carlsson

  Spännande och välgjord tecknad serie om spanska republikaner som efter flykten från Francos diktatur tog värvning hos de fria franska trupperna, stred för de allierade i Nordafrika och var sedan de första framme för att befria Paris från Nazityskland. Bygger på verkliga men ofta förbisedda händelser.

Visa fler sidor...