Tårar i havet

En gripande berättelse som baserar sig på verkliga händelser..

Det utspelar sig i slutet av Andra världskriget och handlar om en av historiens värsta fartygskatastrofer, när fartyget Wilhelm Gustloff sänktes och över 9000 människor miste livet. Vi får följa fyra olika unga människor som är på flykt, och människor som de träffar under flyktens väg.

Kapitlen växlar mellan de fyra personerna som har olika nationaliteter och  bakgrund. Några av dem bär på hemligheter som de inte vill avslöja, men  vissa saker går  inte att dölja hur länge som helst. Under berättelsens gång får de sällskap med varandra i flykten från krig och död. När de lyckas ta sig med  på fartyget Wilhelm Gustloff, så känner flera av dem en slags lättnad och trygghet. De har ingen aning om att de är på väg mot en fruktansvärd katastrof. Fartyget som egentligen kunde ta med ungefär två tusen passagerare med besättning blir packad med ytterligare 6000 passagerare. De flesta av passagerarna kommer inte att nå det mål de ville nå.

Spännande och välskrivet utifrån flera olika personers perspektiv. Det låter kanske som en riktigt hemsk bok att läsa, men det finns en del ljusglimtar också! 
Boktips till dig som vill läsa en  spännande och gripande historisk berättelse!

Audience:

Tags:

Review by: Emma Berge-Kleber Monday, October 17, 2016