The World of Ice and Fire

Gillar du George Martins böcker eller tv-serien Game of Thrones? Här är chansen att nörda in dig ordentligt på världen.

Boken är skriven av författaren George R.R Martin och grundarna av fansiten westeros.org.

Här får du en utförlig historia över de olika delarna av landet och redogörelse för händelser som leder fram till kampen om järntronen i George Martins romaner. Boken är fylld av uppräkningar av olika regenter, släktled och viktiga slag. Den är rikligt illustrerad med landskap och karaktärsporträtt .  Det finns gott om kartor  och heraldik.

Jag har läst några engelska recensioner av boken och innehållet och  illustrationerna har fått goda omdömen. Personligen tycker jag att historiken är mer en regentkrönika, och jag hade önskat mer fakta och information om folket i landsdelarna. Samt att illustrationerna är lite väl mycket fokuserade på enstaka personligheter, hade gärna sett mer av klädes- och föremålsfakta. Bilderna på de olika husens sköldar är lite små och otydliga. Och många karaktärer ser klyschiga och anonyma ut. Men det är ju min personliga åsikt.

Om du gillar böckerna och tv-serien och vill fördjupa dig i världen eller undrat över något när det gäller Westeros tidiga historia så hittar du säkerligen det du söker här.