Stranden

Debutdeckare som ger mersmak. Första delen i en planerad serie om Lina Lantz, fd polis och livvakt, och hennes 92-årige morfar, också fd polis.

Sandinge vid skånska kusten är den enda fasta punkt Lina har haft i sitt liv. Alla somrar tillbringade hon hos mormor och morfar. Nu är det bara morfar kvar som bor på ett äldreboende men Lina ärver ett hus av grannfrun till morfar och även hennes katthotell visar det sig. Lina bär på ett trauma från tiden som livvakt och hoppas att lugn och ro på skånska landsbygden ska hjälpa henne att läka. Men snart efter hennes ankomst hittas en ung pojke mördad på stranden. Morfar jämför med ett gammalt fall från 1988 som har många likheter med det nya mordet. Lina börjar nysta i det hela med hjälp av en lokal polis som också råkar vara en kattälskare. Men det förflutna döljer många hemska saker och det är inte riskfritt att dra upp dem till ytan.

Fängslande deckare där händelser från 1988 varvas med nutid. Lina och morfar är lite speciella, särbegåvade, och deras egenheter tillsammans med den pratglada yogaälskande polisen Maddes egenheter gör detta till en bok full av en härlig blandning av personligheter. Och det är spännande till sista sidan.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Tove Alkstrand den 10 november 2021