Stoner

Gripande bok om William Stoner som gör sina egna val i livet..

Boken handlar om William Stoner som bor hos sina föräldrar på en bondgård. Det är planerat att William ska ta över bondgården från hans far och för att förbereda honom inför detta så ska han gå på universitetet. Men under ett seminarium i litteratur får han ett uppvaknande och han bestämmer sig för att sluta läsa om jordbruk och istället sikta på att bli en lärare i litteratur. Vi följer William Stoner igenom hela hans liv vi får vara med och uppleva hans första  kärlek, när han får sitt första barn och alla sorger.

Boken är otroligt gripande och man kan inte göra annat än att tycka synd om Stoner både när han gör de dåliga valen och när han gör de rätta valen som ändå bringar sorg. Ju längre boken pågår desto bättre lär man känna mannen vid namn William Stoner och i slutet så man på honom som en gammal vän och man tänker nostalgiskt tillbaka på när han var ung.
Det bästa med boken är just huvudpersonen William Stoner, författaren har verkligen lyckats med att skapa en karaktär som man alltid vill heja på och även om man ibland inte håller med om hans beslut så förstår varför han tar de. För det är ju sån William Stoner är.
Passar för: 15+ som inte har något emot en lite mer långsam historia som inte är fylld med action.
Betyg: 5. Toppen

Tipsat av  Gabriel, 17 år