Legenden om Kapten Kråkas tänder

En spännande och rolig historia om den spökande piraten Kapten Kråka

I den här boken får vi veta hur det var när Martin skrämde sin lillebror Lukas så att ingen av dem  kan glömma det, och det var inte bara Lukas som blev skrämd. Ibland händer det att den som hittar på ruskiga saker blir rädd själv.

Martin berättade historien om Kapten Kråkas Tänder.  Kapten Kråka var en otäck sjörövare som plundrade fartyg vid klipporna precis i närheten där Lukas och hans familj semestrar med  sin husvagn- ett ställe som kallas Kapten Kråkas tänder. Martin berättar att en skeppsgosse för länge sedan slog en yxa i huvudet på den otäcka Kapten Kråka. Det gjorde att kaptenen fick leva resten av sitt liv med brinnande huvudvärk. Hans sista ord innan han dog många år efter slaget av yxan lär ha varit ”Jag kommer och hämtar den där skeppspojken”. Det sägs att Kapten Kråka kommer tillbaka och spökar ibland, och då lyser klipporna under vattnet. Då letar han  efter en pojke i samma ålder som skeppsgossen var. Han var 9 år. Precis lika gammal  som Lukas är.

Kvällen efter Martins spökhistoria ska Lukas och Martin på disco. De får lova pappa att gå raka vägen till discot och raka vägen hem från discot, utan att sätta foten på klipporna där kapten Kråka brukar dyka upp. Tror ni att de kan gå raka vägen som de ska?

 


 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Emma Berge-Kleber den 23 oktober 2014