Kallare än is

Två skridskoåkare hittar en ung kvinna död på isen. Trots kylan är hon klädd i en sommarklänning som är lite blodig. Annars syns inga tecken på våld på den vackra flickan. Ungefär samtidigt hittas en överkörd varg på isen en bit längre bort. Finns det ett samband?

Tredje boken om Anna Varga, psykolog vid den rättspsykiatriska kliniken i Säter, Dalarna. På grund av att flickan på isen var Annas patient påbörjar kliniken en internutredning. Även Anna själv gräver i fallet. Samtidigt ställs vargjakten in av länsstryrelsen och dessa båda händelser ökar spänningen i det lilla samhället rejält. Efter ett tag hittar man ytterligare en kvinna död utomhus. Nu börjar även Annas chef undersöka händelserna då den döda kvinnan var del av hans jaktlag.

Detta är en väldigt lättläst deckare som förs framåt av flera olika berättare. Kapitlen är korta och slutar ofta med cliffhangers vilket gör att man gärna läser vidare. En deckare som inte fokuserar på det polisiära arbetet utan mer på människorna som blir inblandade. Boken är fristående men om man gillar att följa människors livsutveckling bör man läsa "Innan snön faller" (2018) och "Den ljusaste natten" (2019) först.