Kärleksbrev till jorden

En zenmästares kärleksbrev till planeten Jorden.

I ”Kärleksbrev till Jorden” visar Thich Nhat Hanh att vår planet inte bara finns under våra fötter, utan att den är allt utanför och inom oss. Jorden är inte bara den omgivning vi lever i, vi är jorden och vi bär henne alltid med oss. När vi väl inser att vi och orden inte är åtskilda utan ett och detsamma förvandlas vår relation till planeten, skriver Thich Nhat Hanh.

"Kärleksbrev till Jorden" är en vacker kärleksförklaring till vår planet och till oss människor som bebor den, utifrån ett buddhistiskt perspektiv. Boken är handfast genom övningar och meditationer, liksom brev/kontemplationer riktade till Jorden som person. Det är en hoppfull bok som visar att en ny riktning är möjlig i vårt förhållande till planeten – en riktning förankrad i mindfulness och det sant existentiella som gör att vi kan klara utmaningarna mot klimatet, den biologiska mångfalden och andra hot mot vår planet.

OM THICH NHAT HANH 
Thich Nhat Hanh föddes 1926 och blev buddhistmunk i Vietnam vid sexton års ålder, senare fredsaktivist, författare och poet. År 1967 nominerades till Nobels fredspris av Martin Luther King. 1982 grundade han klostret Plum Village i Frankrike och under hela sitt liv var han starkt socialt engagerad. Han har genom sina böcker haft stor betydelse för framväxten av den mindfulnessvåg som svept fram i västvärlden de senaste decennierna. Thich Nhat Hanh avled i januari 2022 i hemlandet Vietnam.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Chandra Lindstedt den 21 mars 2023