Ida Koitila : Memo

Den unga Borås-konstnären har fått en egen bok.

Av: Koitila, Ida
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2019
Låna mig!
Ida Koitilas bok Memo

Jovisst jag är partisk, väldigt partisk. Det är ju faktiskt min syster det handlar om. Men oavsett så tycker jag att boken är värd att titta i.

Just nu är Ida Koitila aktuell med ett verk i skulpturparken Pilane på Tjörn. Dessutom har hon haft utställning i Galleri Sinne i centrala Helsingfors under mars-april 2019. Har du inte möjlighet att åka iväg och se dem, så är det perfekt att låna boken istället. Här kan vi se verket "Earth" som står i Pilane och verken från utställningen "Extentions" som visades i Helsingfors. Dessutom får vi se andra verk från tidigare utställningar.

Det är en fin blandning av konstverken i denna bok som består mest av bilder. (Dock en liten miss på sidan 57 där konstverkat "Mutation" oturligt hamnat mitt i bindningen så att den inte syns. Men vi får en detaljerad bild på nästa sida istället.)

Boken innehåller också tre texter på både svenska och engelska. Den sista av texterna finner jag mest intressant där man får en inblick i Idas idéer och hennes sätt att se på konsten. Fast som Ida säger, det viktigaste är ändå vad du själv får för tankar och associationer av verken. Så titta och känn efter!