Harry Potter och Fenixorden

Alla som gillar fantasy kommer älska den här. Den är på 1 000 osannolikt spännande sidor men det märks knappt.

Den magiska världen är splittrad i två grupper. Det finns dels de som tror på Harrys och Dumbledores berättelser om Voldemorts återkomst, som Harrys vänner. Sedan finns den andra gruppen, de som förnekar berättelserna, däribland trolldomsminister Cornelius Fudge. I ett desperat försök att kväva uppståndelsen kring Harrys berättelser skickar Fudge ministeriearbetaren Dolores Umbridge till Hogwarts.Ganska snart startar ett kallt krig mellan Umbridge och Harry medan den förra ständigt stiger i graderna.

Jag gillar den här boken främst för att den är så händelserik. På alla ettusen sidor fanns det inte en enda som varken bjöd på drama, fascination eller spänning. Jag märkte inte ens vilken sida jag var på förrän jag läst ut den, på mindre än en helg. Även om det hände så mycket hela tiden tappade dock Rowling ändå aldrig bort den röda tråden. Man kan försöka att ta bort någon del. Men det går inte utan att behöva skriva om stora delar av berättelsen.Samtidigt är det också roligt att se hur olika grupper och personer agerar under hittills outforskade känslor som Harry som rebellisk och Trolldomsministeriet under desperation och stress.

Boken passar för: Alla som gillar fantasy kommer älska den här. Den är på 1 000 osannolikt spännande sidor men det märks knappt. Dock kan det emellanåt dyka upp något svårare ord men alla över tio bör kunna läsa den utan några större problem.

Betyg 5, En av de bästa böckerna jag har läst! Du måste läsa den!

Tipsat av William, 14