Harpa

Harpa skyllde man på förr i tiden när man inte kunde förklara varför något hänt. Sådant behöver vi inte idag. Vi vet vad som händer, varför och vem som ligger bakom. Vi behöver inte skylla våra misstag på någon påhittad varelse längre....eller finns det någon sanning bakom de gamla mystiska väsen som sägs befolka skogarna i Norden?

Av: Solberg, A. Audhild
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2020
Låna mig!
Agnes ska tillbringa höstlovet hos sina släktingar i Elverdal, en liten by som är helt omringad av tät skog. Hennes kusin Sindre såg fram mot att hänga med kompisen Ben, inte vara "barnvakt" åt en storstadstjej som knappt vet vad ett träd är. Kanske hade han också kunnat lösa problemen som han har med Tyra Tark, en konstig tjej som bor i ett torp i skogen.
Det börjar med älgjakten. Ivar Tark, morbror till Tyra och en av jägarna, blir attackerad av något. Han ser inte vad och ryktet som sprider sig är att det är ett skabbdrabbat lodjur. Sedan gör Agnes, Ben och Sindre en fasansfull upptäckt. Ytterligare en jägare har blivit attackerad men denna gång med dödlig utgång. Agnes morfar tror inte på teorin om lodjuret, istället berättar han en gammal myt om en varelse som sägs finnas runt Elverdal, Harpa.
När Sindre plötsligt försvinner börjar jakten på den varelse som tagit honom.