Glastronen

Spännande från första till sista sidan..

När rikets mest ökända lönnmördare Celaena Sardothien efter ett år av slaveri, tortyr och svält i fängelse blir kallad till det vackra slottet för att kämpa mot 23 brottslingar till motståndare kan hon inte tacka nej. Priset är nämligen att fritas från fängelset och bli kungens kämpe under en tid, innan man slutligen blir fri. Allt Celaena önskar är frihet. I boken får man följa Celaenas rafflande kamp mot groteska tjuvar, soldater och mördare till motståndare. Samtidigt pågår något ondskefullt i slottets mörker och hörn, något vars syfte är att döda. Celaenas kamp om frihet blir allt svårare när den övergår till en kamp om överlevnad, för att besegra de mörka krafterna innan de besegrar henne.

Att jag tyckte om boken beror mycket på att den redan från första sida, och ända till sista sida, innehöll stor spänning. Slottet och alla karaktärerna kändes mystiska och hemlighetsfulla, vilket gjorde att jag hela tiden ville veta mer och mer. Boken är en riktig bladvändare helt enkelt! Det var också riktigt intressant att se relationer växa fram mellan Celaena och de andra karaktärerna under hennes tid på slottet, och hur hon slits mellan kärlek och kamp om överlevnad. Glastronen är första delen av en serie, så att läsa resterande delar är något jag verkligen ser fram emot.

Jag rekommenderar boken för alla över 13 år. Har du ett intresse för spännande, äventyrlig fantasy och romantik är boken verkligen något för dig!

 Betyg 4, En bra bok, Du borde verkligen läsa den.

Tipsat av: Astrid, 17