Flykten till Amerika

Ingrids syster Hedvig har åkt till Amerika. Hon lovade att hon skulle skicka en biljett till Ingrid så fort hon kunde. Men Ingrid har inte hört något från sin syster på flera månader. Var har hon tagit vägen?

Året är 1916 och Ingrid växer upp på sin morbrors gård. Tanken är att hon, tillsammans med sin storasyster, är fosterbarn hos han och hans fru men egentligen är hon mer som en piga. Hennes storasyster fick nog när hon blev slagen så att hon började blöda, hon tog sina saker och sina besparingar och åkte till drömmarnas land, Amerika. Hon lovar att hon ska skicka en biljett så fort hon fått ihop tillräckligt mycket pengar, men det har inte kommit någon biljett. Det har inte ens kommit brev på flera månader.
När frun slår till Ingrid med sleven får även Ingrid nog. Hon bestämmer sig för att leta efter sin syster i New York och hon ger sig av från gården under dramatiska omständigheter. Problemet är att hon bara har kläderna som hon har på kroppen. Hur ska hon kunna ta sig hela vägen till Amerika? Hon har inte ens pengar till en biljett.