En enkel till Amerika

Romantisk feelgood som utspelar sig under 50-talet i Flen, Paris och New York. Vi får följa Ingrid som inte vill göra som det förväntas av en ung kvinna, att bli hemmafru, utan hon vill ut och upptäcka världen i stället.

Ingrid åker med sin bästa väninna till Paris 1956 för att roa sig och titta på fransyskornas chica kläder. Väl där förälskar hon sig handlöst i en stilig amerikan, John, och några månader senare reser hon till Amerika för att gifta sig med honom. Livet med John blir inte som hon tänkt men Ingrid är stark och självständig och skaffar sig ett arbete för att få en egen inkomst. När hon blir gravid ställs allting på sin spets. Ska Ingrid någonsin få chansen att göra det hon drömmer om, att rita och sy kläder åt folk? Och finns kärleken även för en självständig kvinna på femtiotalet?

Boken är en roman men den är baserad på författarens egna föräldrar och hur de en gång träffades. Den andas femtiotal och påminner om hur mycket som förändrats till det bättre för alla, men speciellt för kvinnor.