Downsizing

Jag gillar verkligen Rolf Lassgård och han är den första personen du får se i denna väldigt knasiga film. Det kan ju inte bli annat än bra.

Jag brukar försöka tipsa om diverse miljöfilmer då och då och här har ju miljöfrågan fått en udda lösning av en framstående norsk forskare (som spelas av just Rolf Lassgård). Han har kommit på den geniala idéen att krympa människor till bara några centimeter. Detta för att vi då förbrukar mindre resurser i form av mat och avfall. Dessutom, tänk vad billigt vi kan leva om vi vore supersmå. Alla kan ha diamantringar, stora lyxvillor och dricka champange hur mycket vi vill! Eller?

Och hur går det egentligen med miljön? Hinner vi stoppa miljökatastrofen i tid? 

Jag tyckte denna filmen var väldigt rolig men lite obehaglig också. Inte för att miljöfrågan tas upp, men för att krympningsprocessen var lite läskig att titta på om man liksom jag, sett alldeles för mycket mordiska deckarserier på tv. 

Vidare gillar jag att tänka på vad jag hade valt. Det finns två klara val vår huvudperson hamnar framför. Det första är om han ska krympas eller inte. Det andra valet vill jag inte avslöja vad det är men jag tror att jag följt den tokiga norska forskaren. Det är ju ändå Rolf Lassgård vi pratar om.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Minna Koitila den 16 juli 2018