Det är mycket man inte måste

Tänkvärda krönikor om vardagen, livet och dess existentiella frågor.

Denna bok innehåller 77 krönikor som tidigare har presenterats i GP. Med fördel kan krönikorna läsas styckvis och med eftertanke. Det svåra ligger i att inte läsa för många krönikor åt gången.

En av riktlinjerna i denna bok handlar om att vi behöver säga nej till saker och ting för att kunna fylla livet med det vi tycker är viktigt!

Det ligger ett ansvar i att välja bort, för det är mycket man inte måste.”

"Ordet nej är underskattat"

Sjödin har tidigare gett ut ett tiotal böcker och varit en mycket uppskattad sommarpratare i P1. I krönikorna finner vi reflektioner kring livets vardagsnära saker. Jag tycker att det finns en tyngd bakom många av de reflektioner som Sjödin ger kring livet. Vilket bland annat beror på att han har varit med om det kanske värsta som man kan vara med om, att förlora två av sina barn. Trovärdighet i författarens frågor kring oro, sorg och framtidshopp blir därmed mycket hög!

Som vanligt när det gäller Sjödins böcker är texten väl genomarbetad. Om man tycker att krönikorna tog slut alldeles för snabbt, kan det vara bra att veta att det även finns en tidigare utgiven krönikebok som heter Jag lutar åt Gud.

Länk till ett samtal kring boken ”Det är mycket man inte måste” i Nyhetsmorgon.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Gustaf Hallquist den 6 juli 2015