Bokträdgården i Primrose Hill

Valentina blev som elvaåring övergiven av sin mamma som flyttade från USA till London. Nu som vuxen och nyskild hör hon av sin mamma igen via hennes testamente. Hon har ärvt ett hus efter sin mamma mitt i London.

Det är med blandade känslor Valentina åker till London. Hennes tanke är att sälja huset och åka hem igen. Men det visar sig att huset, som förutom att ligga i charmiga Primrose Hill, också innehåller två lägenheter och en bokhandel. Bokhandeln är något utöver det vanliga och det tar inte lång tid för Valentina, bibliotekarie som hon är, att förälska sig i den och i hela området. Men hennes såriga känslor gentemot sin mamma finns kvar och förstör. Då hittar hon första ledtråden i en skattjakt som hennes mamma gjort för att visa Valentina sin sida av vad som hänt. Valentina letar på och får omvärdera många saker i sitt liv men får samtidigt också många nya vänner.

En feelgood om trassliga mor-dotterrelationer och att känslor kan ändras fast ena personen i relationen inte finns längre. Om att hitta sig själv och det man brinner för. Läsvärd och hoppingivande.