A natural history of Dragons

I denna självbiografiska serie får vi följa den unga Isabella Camhersts första upptäcktsresor för att studera drakar. Utan tvekan är det hennes förtjänst att vi idag har så stor kunskap om drakoniska varelser.

Men hur intressant det än är att läsa om drakars biologi, släktskap och flygförmåga, så är det inte där tyngdpunkten i serien ligger; det finns utmärkta monografier utgivna av lady Trent och hennes medarbetare i dessa ämnen. I stället ligger fokus på lady Trent själv. Hur hon övervinner inte bara sitt eget samhälles fördomar mot vad kvinnor kan och bör, utan även sjukdomar, pirater, vilda djur och människor som vill döda henne.


Lady Trent är en verkligt modig människa då hon vågar möta den svåraste motståndaren av dem alla, nämligen de inre hinder vi sätter upp för vår önskan att göra det vi brinner för. Hon är en mycket ärlig människa och det hon berättar för oss är sådant som många aldrig skulle erkänna, inte ens för sig själva. Lady Trent är ett föredöme, en pionjär och mer känd idag än själva drottningen. Om man läser hennes biografi förstår man varför!

Del två i serien

 1. The tropic of serpents

  Undertitel: a memoir by Lady Trent
  Av: Brennan, Marie
  Språk:
  Engelska
  Publiceringsår: 2014
  Klassifikation: Engelsk skönlitteratur
  Finns som: Bok

Del tre i serien

 1. Voyage of the Basilisk

  Undertitel: a memoir by Lady Trent
  Av: Brennan, Marie
  Språk:
  Engelska
  Publiceringsår: 2015
  Klassifikation: Engelsk skönlitteratur
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ingrid Boström den 20 november 2017