Med liv och lust + Hylla den utsatta kvinnan

Utställning

Utställningen är över

17 november lördag 2018
08 december lördag 2018
2018-11-17 till 2018-12-08.
Plats Galleri Glasverandan Fristads bibliotek

Maj Torstensson och Kristina Kronberg Bartolic har varsin utställning i Galleri Glasverandan

  

HYLLA DEN UTSATTA KVINNAN
Kristina Kronberg Bartolic
akvarell och blandteknik
Kristina Kronberg BartolicMED LIV OCH LUST
Maj Torstensson
Olja

Maj Torstensson
 

 

Kristina Kronberg Bartolic presenterar sig så här: 

Jag har alltsedan barnsben närt ett stort intresse för bildskapande, främst genom måleri men även grafik och andra visuella uttrycksformer. Detta har följt mig genom hela livet. Främsta målet med mitt skapande är kontraster, ljus, färgens betydelse och harmoniska former.

1970 påbörjade jag min livslånga kärlek till oljefärg som medium. Med en mönsterdesignutbildning som grund har jag arbetat i mönster- och fotoateljèer, formgivit textila mönster samt frilansat som mönsterritare under 10 år. Genom åren har jag fortsatt att utbilda mig genom diverse kurser inom konstnärligt skapande. I Marks Kommun var jag under ett decennium ledare för "Levande Verkstad", ett miljöprojekt i förskolor, skolor o på dagcenter.
Under ca.32 år har jag varit kursledare i teckning och måleri.

Haft eget företag med grossistverksamhet där jag främst designat serier av krukor. Därefter en butik med konst och inredning.

Längs med dessa verksamheter har mitt egna bildskapande alltid funnits med och fått ta sig uttryck genom olja, keramik, kroki, grafik, tempera och akvarell.
Dessa medium har jag tagit med mig utomlands och skapat scener från bland annat Italien, Frankrike, Kroatien, Danmark, Spanien & Grekland på kanvasen.