Caroline Alth och Maria Björn - måleri

2022-04-30 till 2022-06-10.
Plats Galleri Glasverandan Fristads bibliotek
Målgrupp:

Två konstnärer med olika teknik och uttryckssätt ställer ut tillsammans

Caroline Alth presenterar sig så här:

"Jag har alltid varit kreativ och skapat olika saker genom åren, men jag började måla på tavlor först i slutet på 2018 och är självlärd.

Jag använder akryl, mixedmedia med olika tekniker och målar intuitivt. Oftast börjar det med en känsla som jag vill uttrycka och jag målar olika stilar, ibland ansikten och ibland lite annat, men allt är abstrakt. Mina flytande målningar brukar påminna om havet eller himlen, men ibland även om annat. Jag följer meditativt flödet i målningen, och ser vad som kommer fram. Om du betraktar tavlan ett tag så kan du se att olika motiv kan dyka upp, en del ser djur och växter och andra ser något annat.

Min inspiration kommer ifrån färger, havet, naturen, ansikten, skulpturer, graffiti och interiörer från olika kulturer med mera. Med min konst vill jag förmedla energi, glädje men också styrka och skörhet som kan lysa igenom.

Jag medverkar i Australiensk konstbok” Capsules Book” – ”Curatorial Volume.3” tillsammans med konstnärer från hela världen som målar abstrakt som gavs ut sommaren 2021. https://capsulesbook.com/curatorial-3-profiles

Följ mig gärna på Instagram @artbyalth för att se mer.

Jag innehar F-skattesedel.

Flicka, målning av Caroline Alth

Maria Björn presenterar sig så här:

”Jag har alltid varit kreativ och tyckt om färg och form sedan barnsben. Har provat olika uttrycksmedel som keramik, lera, teckning och målning i olja, akryl och akvarell. Har målat aktivt i ca 2,5 år efter 30 års uppehåll.  Målar just nu mest akvarell och akryl men också mixed media. Är till största del självlärd med undantag av ett par workshops/ helgkurser i akvarellmålning. Det som inspirera mig är naturen men också musik och sånt som bara kommer till mig vid staffliet. ”

Fiskestuga, målning av Maria Björn

målning av Maria Björn