Att resa är att leva

Plats Galleri Glasverandan Fristads bibliotek

En utställning av JANNE B. LIESS med måleri, textil och skulptur

Målning av Janne B. Liess
Insåg ganska tidigt att färg och form på något sätt skulle bli min väg i livet!

Redan som barn använde jag ofta kalla & varma färger i äventyrs bilder, för att beskriva stämning och miljö. Min uppväxt i Danmark var präglad av resor till världens alla hörn. Möten med kulturer och minnen av detta märker jag finns i ryggraden och påverkar mitt skapande. Jag väljer att se helheten, bakgrunden är lika viktig för mig som objekt i tavlan.

Att fördjupa sig i en oftast kubistisk form och forma den i sin helhet ger mig en stor kick

Jag valde att packa min 'ryggsäck' med ett antal komplimenterande utbildningar för att uppnå en helhet i mitt skapande, från konstskola/ skräddare/ project i Haut couture Huset'Isabell kristensen' i London/Teko Tekniker inom industriell klädproduktion.

Jag har jobbat i mer än 15 år i textilbranchen inom inköp, design och produktion där jag även där har fått friheten att skapa.

Jag har nu gett mig själv en gåva i livet, att varje dag få skapa inom målande och skulpturering.-Trots ett stort beslut att lämna ett fast jobb känner jag mer än någonsin mig själv, mina värderingar, glädje och stolthet.

Taggar: