Vernissage NOW AND THEN

Kostnad: Fri entré
Målgrupp:

Den 20/10 ställer konstnären Janne B. Liess ut sina alster i Viskafors konstrum. Om sin utställning säger Janne såhär: "Now and Then handlar i sin korthet om  livets alla former och även inom konsten och dess uttryck. om kontrast / likhet  från barndom till vuxenålder -vad man bär med sig i gener och uppfostran i en ny tid i vuxen liv/hur man kan använda konsten från 'Då' till nutid i en ny form. Helt enkelt speglingen mellan  livet i process och konstens i process."

Från sin uppväxt i Danmark präglades Jannes liv av resor till världens alla hörn. Möten med olika kulturer och minnena av detta har haft inflytande över hennes konstnärskap, Janne vill kunna se en helhet och menar att bakgrunden i tavlan är minst lika viktig som dess objekt. Hon väljer ofta att fördjupa sig i en kubistisk form för att sedan forma den till en helhet. Janne har flera års erfarenhet av skapandet och har genom åren gått på konstskola, arbetat som kräddare, arbetat med inköp, design och produktion inom industriell klädproduktion samt varit delaktig i internationella konstprojekt.

"Jag har nu gett mig själv en gåva i livet, att varje dag få skapa inom målande och skulpturering.-Trots ett stort beslut att lämna ett fast jobb känner jag mer än någonsin mig själv, mina värderingar, glädje och stolthet."

Tillgängligt varje dag mellan 20/10 - 16/11 under bibliotekets öppettider.