Tågsemester med Susanna Elfors

Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

04 september onsdag 2019
04 september onsdag 2019
2019-09-04 till 2019-09-04.
Plats Borås Stadsbibliotek
Kostnad: Fri entré

Hur gör man om man är ressugen men oroad för klimatet? Det senaste året har engagemanget för tågsemester exploderat!

Susanna Elfors, en av grundarna till Tågsemesterbyrån, tågsemester.nu och den populära Facebookgruppen, berättar om det växande intresset för att semestra med tåg och sina planer med anledning av detta. Dessutom resonerar hon kring tågresandets framtid.

Facebookgruppen startades 2014 för att bidra till att fler reser hållbart med tåg. Susanna Elfors har jobbat med hållbarhet länge och ser nu en verklig möjlighet att förändra människors resvanor. Det har varit en fantastisk utveckling, mycket tack vare aktivisternas påtryckningar. Nu finns också möjligheten att rösta med fötterna, det vill säga att välja de goda alternativ som finns.

Boken Tågsemester innehåller inspirerande berättelser av resenärer som valt att ta tåget på semestern. Det är barnfamiljer på äventyr, ensamvargar som luffar på egen hand, nygifta på bröllopsresa, ett pensionärspar som färdas runt hela klotet. Här finns gott om idéer och kunskap att hämta för den som själv vill ge sig iväg. Läs om smarta och vackra vägar ner till Medelhavet och få tips om orter som är värda ett stopp.

Låna och läs!

 1. Tågsemester

  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2019
  Klassifikation: Geografi
  Finns som: Bok