Teater "Gropen" från 3 år och uppåt.

Arrangemanget har redan varit

18 april lördag 2020
2020-04-18 till 2020-04-18.
Plats Byttorps bibliotek

Välkomna till en teaterföreställning med Cirkus Tigerbrand på Byttorps bibliotek. Anmälan till Byttorps bibliotek, 033 357631 eller louise.svantesson@boras.se.

Gropen är en livsbejakande berättelse om barns kreativitet och kraft genom sin lek, och hur de övervinner motgångar.

”Min favoritplats i Gropen är Stora Roten. Den kan man leka vadsomhelst med. Björnmamma, koja, gömställe, kiosk - allt! En av smårötterna på Stora Roten är helt blank och len för att vi har hållit i den så många gånger när vi klättrat. Den har blivit helt sliten. Som ett handtag.”

Gropen är en plats vid sidan av, där det kan uppstå nya saker, växa nya växter som trivs just där, och visar det sig, nya lekar.  Hur länge som helst, hur roliga lekar som helst. Berättelsen belyser sprängkraften i barns kreativitet och vikten av kommunikation mellan barn och vuxna. Gropen blir en välbehövlig påminnelse om vikten av orörda områden, om ostyrda lekar och också om att själv ibland släppa kontrollen och hitta nya stigar.

En livsbejakande berättelse om barnens rätt till sin lek och fantasi.

År 2020 blir FN:s barnkonvention lag i Sverige. Hur kan vi samtala med barn om deras rättigheter, om delaktighet? Berättelsen om Gropen ger en bra ingång till vidare samtal.

Taggar: