Föreläsning Att få barnets språk att växa

Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

10 oktober torsdag 2019
10 oktober torsdag 2019
2019-10-10 till 2019-10-10.
Plats Borås Stadsbibliotek
Kostnad: Fri entré
Målgrupp:

Leg. logoped Karolina Larsson ger i denna föreläsning exempel ur sin bok: ”Att få barnets språk att växa – Strategier för språkutveckling, i förskolan, skolan och hemma”, som har sitt fokus på barns språkutveckling 0-10 år.

Föreläsningen tar sin utgångspunkt i att föräldrar och pedagoger i förskola och skola spelar en avgörande roll för varje barns språkutveckling. Du får kunskap om naturliga drivkrafter i barns språkutveckling och dessutom mängder med strategier för att stärka den.

Du får lära dig om din roll som språklig förebild och du får många konkreta strategier för språkutveckling som passar alla barn, oavsett språklig nivå och modersmål. De och är beprövade och lätta att använda och anpassa - både enskilt och i större barngrupp. Förhållningssätt och strategier är på många sätt överlägsna enskilda metoder eller material. De finns alltid med oss och vi kan använda vardagens alla situationer för språkträning.

Frågor som: vad gör jag om ett barn inte ger ögonkontakt? Hur kan jag stimulera ordförrådet och den grammatiska utvecklingen på bästa sätt? Hur stöttar jag ett barn som har svårt att samspela, eller läsa av andra barn i leken? Hur kan jag fungera som en språklig förebild för barnen? Vilka verktyg och strategier behöver jag för att få barns språk att växa?, får du svar på i föreläsningen. 

Låna och läs!

 1. Att få barnets språk att växa

  Undertitel: strategier för språkutveckling i förskolan, skolan och hemma
  Av: Larsson, Karolina
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2016
  Klassifikation: Språkundervisning
  Finns som: Bok