Bokcirkel för föräldralediga

Kommande tillfällen

1. 2019-11-20 10:00 till 11:00.
    20 november onsdag
    Plats Borås Stadsbibliotek Knacka på!
    Datum 10:00 – 11:00
Visa alla
Kostnad: Fri entré
Målgrupp:
Information:

Begränsat antal platser, anmälan till 033-35 76 20

Kom och var med i vår bokcirkel för föräldralediga! Ta med din bebis och träffa andra läsintresserade föräldrar. Vi bjuder på kaffe/te och tillsammans pratar vi om den bok vi läst.

Till det här tillfället läser vi Johanna Frids hyllade, roliga, autofiktiva Nora eller Brinn Oslo brinn.

Hur svartsjuk får man bli? Hur ofta kan man titta på en främmande människas Instagram? Hur mycket mensvärk måste man ha? Är Norge paradisets mittpunkt?

Johanna är ihop med Emil. Emil har en exflickvän som heter Nora. Nora är allt ­Johanna inte är: vacker, norsk, offentligt älskad i ­sociala medier. När Johanna av en slump får reda på att Emil och Nora ska ses inleder hon en grundlig efterforskning om Nora på Instagram – en undersökning som inte tycks kunna få ett slut. Samtidigt förtärs Johannas kropp inifrån; inte bara av svartsjukan, utan också av en genomborrande, ändlös smärta i livmodern.

I Nora eller Brinn Oslo brinn under­söker Johanna Frid med skarp blick två av vår tids stora kvinno­sjukdomar – Instagram och ­endometrios.

Sagt om Nora eller Brinn Oslo brinn

"Ändå har jag förtvivlat roligt när jag läser boken, skrattar högt och citerar passager för min omgivning – att lyckas förena sådan humor med det annars så hemska kräver en särskild litterär begåvning. Jag hoppas att jag inte överdriver när jag säger att det här är början på ett stort författarskap.Victor Malm, Expressen

"Nora eller brinn Oslo brinn handlar kanske snarare om ett krig mot Johannas existens och den kropp hon tvingats bära, hon är fullkomlig ursinnig, hon har inte valt det här. /.../ Hennes ilska sipprar rakt in i mig och bär på så mycket energi. Jag älskade detta raseri som körde över allt annat i sin väg, det var som att bli tagen med storm." Sandra Beijer

-----

Johanna Frid är född 1988 i Stockholm och bor i Köpenhamn. Hon debuterade 2017 med diktsamlingen Familieepos, som hon skrev tillsammans med Gordana Spasic, och som nominerades till Katapultpriset och Sveriges Radios lyrikpris.

Låna och läs!

1. Nora eller Brinn Oslo brinn

Undertitel: roman
    Av: Frid, Johanna
    Språk:
    Publiceringsår: 2019
    Klassifikation: Svensk skönlitteratur
    Finns som: Ljudbok CD
  2. Nora eller Brinn Oslo brinn

Undertitel: roman
    Av: Frid, Johanna
    Språk:
    Publiceringsår: 2018
    Klassifikation: Svensk skönlitteratur
    Finns som: Bok

1. 2019-11-20 10:00 till 11:00.
    20 november onsdag
    Plats Borås Stadsbibliotek Knacka på!
    Datum 10:00 – 11:00