Skrot och Rot rimmar. Man kan bara vara med om det rimmar. Snö rimmar inte...

Leka tre går direkt in i en oundviklig och välbekant konfliktsituation – vem som får vara med i leken och vem som blir utanför.På ett snillrikt sätt utvecklar sig maktspelet och vem som leder leken förändras fort. Men så med lite fantasi tycks den där känslan av att vara utanför inte så långt borta…
Äsch, du får väl följa med då, men jag ska sitta i mitten. Visst kan alla vara med. Ibland. På ett villkor…

Föreställningen är framarbetad genom devising av skådespelarna Helena Gezelius, Sara Klingvall och Eddie Mio Larson tillsammans med regissören Anders Friberg Sandström. Utifrån en bok av Carin och Stina Wirsén. Josefina Samuelsson & Julia Sjönneby från FunKtion Crew har fungerat som ett yttre öga med rörelsefokus. Scenografi & kostym av Heidi Saikkonen och mask av Linda Bill.
Föreställningsfoto av Lina Ikse.
Producerad av Hanko Zell som även gjort den grafiska designen. Affischen är gjord efter en bild av Stina Wirsén från boken Leka tre.

Teater Tamauer har funnits i Göteborg sedan 1994 och har två premiärer varje år. Drivkraften har alltid varit att skapa teater som intellektuellt och formmässigt är i fas med samtiden. Gruppen tar med både allvar och humor sig an det existentiella och politiska och arbetar ofta utifrån normkritiska teman. I sin dramaturgi låter de sig inspireras av film, litteratur och serier. Strukturen har beskrivits som dynamisk, och uttrycket lekfullt. Teater Tamauer spelar både för barn och vuxna och strävar efter att ge sin publik bestående aha-upplevelser.