Take away-lån

Vill du låna böcker från biblioteken utan att behöva sätta din fot innanför våra lokaler? Beställ i så fall dina böcker som take away!

I dessa coronatider vill vi på Biblioteken i Borås, i enlighet med Folkhälsomyndighetens direktiv, uppmuntra till social distansering. Om du vill ta del av vårt digitala utbud (e-böcker, e-ljudböcker, e-film m.m.) så kan du göra detta hemifrån via dator, surfplatta eller smartphone. På våra sidor om bibliotekens e-resurser får du information om hur du i så fall går till väga. Men om du istället önskar att låna fysiska medier och samtidigt försöker minimera dina möten med personer och besök på offentliga lokaler så kan samtliga bibliotek i Borås från och med den 25 mars erbjuda take away-lån till låntagare. Detta innebär alltså att du reserverar dina titlar som vanligt men istället för att du beger dig in i bibliotekslokalen för att hämta upp dina reservationer så gör bibliotekarierna i ordning din beställning och levererar den i en påse till dig vid bibliotekslokalernas huvudentréer.

Såhär gör du ifall du vill ha dina böcker som take away:

1. Reservera det du vill låna på bibliotek.boras.se. Om du inte har möjlighet att reservera själv kan du ringa till ditt närmsta bibliotek.

2. Invänta meddelande om att reservationen/reservationerna finns att hämta.

3. Gå till biblioteket och ring när du är utanför så kommer personal ut med bokkassen. Du behöver uppge det/de reservationsnummer som står i aviseringsmeddelandet. Var beredd att visa legitimation eller lånekort i huvudentrén.