Stormvakt

Första delen i en ny spänningsserie som utspelar sig i Bohuslän och har polisen Maria Martinsson och antikhandlare August Strindberg i centrum.

August Strindberg flyttar till Hovenäset i Bohuslän för att starta om sitt liv på nytt. Samma stormiga natt som han anländer försvinner en omtyckt lärare, Agnes, spårlöst. August är inte jätteintresserad men det är en stor sak för invånarna i trakten och ett gammalt mord blir plötsligt aktuellt igen. Ett mord med starka kopplingar till det hus August hyr. Ju längre utredningen pågår desto större blir intresset för August hus. Polisen tror först att Agnes försvinnande är en olycka men när de hittar ett blodigt halsband tillhörande Agnes tror de inte längre att hon lever och behandlar det som ett mord. Polisen Maria Martinsson läggar all energi på fallet då hennes privatliv är en katastrof. En katastrof som också kan döda henne.

Det är en relativt tjock bok, nästan 500 sidor, och jag tyckte den var lite seg i början. Men jag höll ut och det lönade sig för den var väldigt spännande och slutet var riktigt bra. Så läs den!