Startsida

Avvikande öppettider

Här finns information om det nuvarande öppethållandet på biblioteken i Borås. Öppethållandet kan komma att förändras med kort varsel på grund av sjukdom.

Take away-lån

Vill du låna böcker från biblioteken utan att behöva sätta din fot innanför våra lokaler? Beställ i så fall dina böcker som take away!

Aktiviteter på biblioteken

 1. Samhällsvägledning

  Datum tisdag 22 september 14:00 - 16:00
  Plats Borås Stadsbibliotek

  Du som är nyanländ eller etablerad invandrare kan få hjälp med samhällsvägledning.

 2. Bubblanklubben

  Datum tisdag 22 september 17:00 - 18:00
  Plats Borås Stadsbibliotek

  Kom och häng med oss i Bubblanklubben! Bokklubben för dig mellan 9-12 år. Kom en gång eller varje vecka, du bestämmer själv och du är alltid välkommen! Emma och Linda

 3. Språkträff

  Datum torsdag 24 september 15:00 - 16:00
  Plats Kristinebergs bibliotek

  Kom och öva din svenska! Vi samtalar tillsammans om olika ämnen eller håller ämnet öppet, på lätt svenska. OBS! På grund av rådande pandemi kan max 4 personer närvara! Obligatorisk anmälan senast onsdagen före. Varmt välkomna!

Visa fler...

Biblioteken tipsar

 1. Good Time

  Tipsat av: Kristofer Lecander

  En svettig och intensiv film som med sitt elektroniska soundtrack inte sänker pulsen förrän eftertexterna har börjat rulla.

 2. Bibbi sparkar boll

  Av: Olsson, Ingrid Tipsat av: Ida Rasmussen

  Mormor och hunden Lasse ska passa Bibbi en stund.

 3. De ovanliga

  Tipsat av: Signe Nygårds

  En vacker historia om arbetet med autistiska ungdomar och samhällets utstötta unga. Det är samma regissör till En oväntad vänskap. Stark vänskap mellan två män som värnar om det bästa och lägger ner all sin tid och kraft för de bortglömda barnen. Filmen är byggd på verkliga händelser.

 4. En dödsdömd har rymt

  Tipsat av: Kristofer Lecander

  Spännande fängelseflykt som, trots sin ålder, har ett rappt anslag som potentiellt skulle kunna fungera för en otålig yngre publik med behov att utsättas för en visuell utmaning!

 5. Vi ses i Havanna

  Av: Cleeton, Chanel Tipsat av: Malin Sundén

  En roman om kärlek, familjehemligheter och mod på Kuba. En berättelse som utspelar sig både i nutid samt under revolutionen på 50-talet, i och med att Marisol söker sin farmors historia.

 6. Djurens gåtfulla liv - Kärlek. Sorg. Omtanke. Fantastiska inblickar i en sluten värld.

  Av: Wohlleben, Peter Tipsat av: Stefan Carlsson

  Författaren är skogvaktare i Tyskland och utgår dels från egna observationer bland skogens djur - men också bland de egna husdjuren- , dels från aktuell forskning när han här tar oss med på en fantastisk resa till djurens värld. I korta kapitel avhandlas ämnen som tacksamhet, begär, kärleksförhållanden, sorg, altruism m.m. Du kommer att få en helt annan syn på de varelser vi delar planet med efter att ha läst det här!

 7. Åtta steg mot avgrunden

  Av: Jeppsson, Jonathan Tipsat av: Kristofer Lecander

  En aktuell beskrivning av klimathotet. Kontentan av den: vi är HELT körda.

 8. Skörda, lagra, laga

  Av: Wätterbäck, Johannes Tipsat av: Stefan Carlsson

  Dags att skörda! Är man amatörodlare och har en skörd som slagit väl in kan det vara svårt att veta vad man ska göra av allt gott trädgården gett. Här ges många bra tips på tillagning, lagring och konservering av våra vanligaste grönsaker, rotfrukter och baljväxter. Av personerna bakom den populära bloggen "Farbror Grön".

 9. Polly tar ingen skit

  Av: Källblad, Mats Tipsat av: Stefan Carlsson

  Polly är från början en bifigur i Mats Källblads serier om Lukas, men har här, till många serieälskares förtjusning, förärats med ett eget album. Och vilket album! Till skillnad från serien om den sorglöse gatumusikern Lukas har vi här en dramatisk skildring om en trasig uppväxt där Polly som udda och självständig tjej växer upp bland raggare på 80-talet. Hennes räddning blir att hon är en duktig bilmekaniker och enveten rockbasist. Hatten av för Mats Källblad!

Visa fler sidor...

Nyheter från biblioteken i Borås

 1. Rachel Renée Russell

  Hennes böcker blev översatta till mer än 40 språk och sammanlagt gavs ut över 35 miljoner exemplar.

 2. Vickevire

  Sång, ramsor och rörelse för barn 0-3 år gamla med Fredrik Plumppu från Kulturskolan.

 3. Erin Hunter

  Vem är Erin Hunter? Förutom att Erin Hunter är med i Top 10 lista av mest utlånade författare? Erin Hunter är en pseudonym, det är flera författarinnor som ligger bakom Bravelands and Warriors.

 4. Kodjakten

  En spännande skattjakt i Boråsregionen där du letar efter gömda skyltar med koder.

Visa fler sidor...