Startsida

Avvikande öppettider

Här finns information om det nuvarande öppethållandet på biblioteken i Borås. Öppethållandet kan komma att förändras med kort varsel på grund av sjukdom.

Take away-lån

Vill du låna böcker från biblioteken utan att behöva sätta din fot innanför våra lokaler? Beställ i så fall dina böcker som take away!

Visa fler...

Biblioteken tipsar

 1. Vi, skuggorna - Ett Sverige du inte känner till

  By: Torp, Elinor Review by: Stefan Carlsson

  Skakande reportage om Sveriges tusentals utnyttjade, papperslösa arbetare, och hur intet ont anande uppdragsgivare, ofta kommuner och regioner, anlitar skumma företag. En bok där också de som verkar i skuggorna får komma till tals. Ett reportage som inte lämnar någon oberörd.

 2. BUG - Bok 1

  By: Bilal, Enki Review by: Stefan Carlsson

  Året är 2041 då ett globalt datorhaveri inträffar och all tillgänglig data försvinner. Beroendet av datorer orsakar total lamslagning världen över. Samtidigt har en ensam överlevande astronaut efter en färd till Mars på ett mystiskt sätt kommit över all världens lagrade data, vilket gör honom till en minst sagt jagad man. En intelligent science-fictiondystopi av kände serietecknaren Enki Bilal. Del ett i en serie.

 3. De giriga hundarnas natt

  By: Dahlin, Petrus Review by: Irena Viksne

  Detta är Petrus Dahlins andra bok i serien om Filix Wood. Kände du också att första boken inte blev riktig färdig? Ville du också få veta vad som skulle hända efter?

 4. Suspiria (1977)

  Review by: Kristofer Lecander

  En kriminellt snygg superkultklassiker med ett effektivt ljudspår, galet kreativ scenografi och superexpressionistisk ljussättning som inte är liknar något annat i filmhistorien.

 5. Det här är INTE propaganda - Kriget om sanningen

  By: Pomerantsev, Peter Review by: Stefan Carlsson

  När folk känner att politiken inte erbjuder några gemensamma, övergripande visioner är det lätt att falla offer för propaganda och framförallt desinformation, menar författaren. Pomerantsev har gjort ett gediget jobb och bl.a. intervjuat en journalist som infiltrerat en rysk trollfabrik, nätaktivister, mexikanska knarkkungar och ukrainska frihetskämpar. Skrämmande, tänkvärt och ett värdefullt dokument över vår samtid!

 6. Eldflugornas grav

  Review by: Kristofer Lecander

  Vackert och realistiskt i och humanistiska drama där vi följer två barns överlevnad efter bombningarna under andra världskriget.

 7. Samlade verk

  By: Sandgren, Lydia Review by: Signe Nygårds

  En hyllning till kulturen!

 8. Där kräftorna sjunger

  By: Owens, Delia Review by: Signe Nygårds

  En gripande historia om en flicka som överlever i USAs träskmarker helt själv.

Show more...

Nyheter från biblioteken i Borås

 1. Erin Hunter

  Vem är Erin Hunter? Förutom att det är Erin Hunter är med i Top 10 lista av mest utlånade författare? Erin Hunter är en pseudonym, det är flera författarinnor som ligger bakom Bravelands and Warriors.

 2. Kodjakten

  En spännande skattjakt i Boråsregionen där du letar efter gömda skyltar med koder.

 3. Språkkompis online

  Vill du öva på att tala svenska? Eller vill du hjälpa någon annan att lära sig det svenska språket?

 4. Dan Höjer

  Cirkusdeckarna, Strumpmannen, Spökhistorier, deckare, fakta och kärlek… Dan Höjers böcker är så populära att de finns bland vår Top 10 mest utlånade.

 5. Jeff Kinney 1971-

  Vi fortsätter att presentera författare i vår Top 10 av mest utlånade barnböcker på biblioteken i Borås och denna gång är det Jeff Kinneys tur: serietecknare och barnboksförfattare.

Show more...