Startsida

Avvikande öppettider

Här finns information om det nuvarande öppethållandet på biblioteken i Borås. Öppethållandet kan komma att förändras med kort varsel på grund av sjukdom.

Take away-lån

Vill du låna böcker från biblioteken utan att behöva sätta din fot innanför våra lokaler? Beställ i så fall dina böcker som take away!

Aktiviteter på biblioteken

 1. Läslov

  When: Monday 26 October 10:00 - 18:00
  Location: Sjöbo bibliotek

  Låna en bok - få en lott

 2. Medborgarkontor

  When: Monday 26 October 11:00 - 12:30
  Location: Norrbyhuset

  Visst är det svårt ibland att veta vad man ska göra eller vem man ska vända sig till?

 3. Stängt på Byttorps bibliotek

  When: Monday 26 October 12:00 - 18:00
  Location: Byttorps bibliotek

  Pga storstädning är Byttorps bibliotek stängt 26-27 oktober. Onsdag 28 oktober har vi öppet som vanligt. Välkomna!

Visa fler...

Biblioteken tipsar

 1. ”G - som i gemenskap”

  Review by: Kristofer Lecander

  Ett härligt tidsdokument där en massa kända ansikten figurerar i sköna roller med fnittrigt citatvänliga repliker.

 2. They called us enemy

  By: Takei, George Review by: Stefan Carlsson

  Den amerikanske skådespelaren George Takeis självbiografiska berättelse om barndomen i de fångläger amerikanerna inrättade under andra världskriget för medborgare med japanskt ursprung. Det är en skildring om djup orättvisa men också om barndomens oskuld, det var först under tonåren som Takei förstod innebörden av vad som hade hänt. En omfångsrik tecknad serie illustrerad av Harmony Becker. Missa inte detta historiska dokument. Boken är på engelska.

 3. Honeymoon, hejdå & bergen som väntar

  By: Svensson, Emma Review by: Chandra Lindstedt

  Sex veckor efter ett storslaget bröllop gör Emma Svenssons man slut. De går till en parterapeut och Emma försöker göra sig så lätt att älska som möjligt men förstår snart att det inte finns någon chans. Det är över, och hon vet inte hur hon ens ska existera utan allt det där som skulle vara livet ut.

 4. Indiens heliga ko

  By: Jansson, Pär Review by: Chandra Lindstedt

  Som de flesta känner till är kon helig för hinduer, men på senare tid har den även blivit ett politiskt känsligt djur. Denna bok är mycket intressant ur det perspektivet och vem kan väl bättre berätta historien än författaren Pär Jansson, journalist och välkänd Indienkännare som under mer än 30 år rest i Indien. Han har skrivit ett flertal böcker om landet, senast en bok om sikherna.

 5. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

  By: Lindeblad, Björn Natthiko Review by: Chandra Lindstedt

  Vad hjälper oss att leva ett friare liv? Hur kan vi skapa tröst och tillit i vår egen tillvaro? Och hur gör vi för att livet skall kännas mer som en öppen hand, och mindre som en knuten näve?

 6. INRED MED FÄRG

  By: Juhl, Leonor Review by: Chandra Lindstedt

  Glöm rena ytor, strama linjer och en färgpalett i grått! Låt ditt hem spraka av färg och väcka nyfikenhet med roliga prylar och personliga möbler! Inred med färg en praktisk och inspirerande guide till hur man skapar ett unikt och personligt hem. Leonor Juhl har arbetat som inredare i över tjugo år och som Fröken Turkos skänker hon mer färg åt folket på Instagram och i sin blogg.

 7. Familjen - vissa säger maffia, själva kallar de sig problemlösare

  By: Bäckström Lerneby, Johanna Review by: Stefan Carlsson

  Rasande aktuellt reportage som bygger på gediget journalistiskt arbete om kriminell släkt som håller ett helt bostadsområde i ett järngrepp. Boken baseras på djupintervjuer både med de kriminella själva och med olika myndigheter. Många av brotten har lett till rättsliga åtgärder, andra fall har lagts ner på grund av brist på bevis och för att vittnen skrämts till tystnad. Hoppfullt är samarbetet mellan olika myndigheter som inleddes 2017. Man hoppas innerligt att det ska komma en uppföljare till boken om några år.

 8. Kring denna kropp

  By: Wollter, Stina Review by: Signe Nygårds

  En bok om hur du tar tillbaka rätten till din kropp

Show more...

Nyheter från biblioteken i Borås

 1. Agnes & Elias Våhlund

  Det går inte att ha Top 10 lista utan Agnes och Elias Våhlund. Dem har skapat Lisa (Röda masken) och böckerna har blivit populära över hela världen.

 2. Rachel Renée Russell

  Hennes böcker blev översatta till mer än 40 språk och sammanlagt gavs ut över 35 miljoner exemplar.

 3. Vickevire

  Sång, ramsor och rörelse för barn 0-3 år gamla med Fredrik Plumppu från Kulturskolan.

 4. Erin Hunter

  Vem är Erin Hunter? Förutom att Erin Hunter är med i Top 10 lista av mest utlånade författare? Erin Hunter är en pseudonym, det är flera författarinnor som ligger bakom Bravelands and Warriors.

Show more...