Spökflickan

En somrig mysrysare.

Det är sommarlov och Anna och hennes föräldrar har flyttat från Stockholm till ett hus vid kusten.   När skolan börjar efter sommarlovet ska Anna börja femman i en helt ny skola. Än så länge har hon ganska tråkigt och har inte lärt känna några nya kompisar.

Det går många rykten om huset som Anna har flyttat in i. Det sägs att familjen som först bodde där lämnade huset hastigt och utan förklaring. Sedan dess har ingen bott där särskilt länge. Hon börjar tro att det är ett spökhus som de har flyttat in i. En dag är det några pojkar som frågar henne om hon har sett Spökflickan?

Nu har hon svårt att sluta tänka på spökflickan, och hon tycker att det känns som att någon tittar på henne ibland, trots att hon är ensam. Inbillar hon sig, eller är det någon som smyger på henne? Vad är det som har hänt i huset som gjorde att huset blev lämnat så hastigt? 


Den här berättelsen innehåller allt som en bra spökberättelse ska innehålla. Det är mystiskt och gåtfullt och spännande. Men det är också mysigt och trevligt emellanåt!

Tips till dig som gillar mysrysare som till exempel Rum 213 eller Glasbarnen. 

Audience:

Tags:

Review by: Emma Berge-Kleber Friday, June 30, 2017