Spöken och spioner

Om man bor i det enda huset på en liten ö, så blir det ju väldigt otäckt om saker plötsligt börjar försvinna på nätterna. Mat, till exempel och till och med katten! Och en barnstövel hittar de en bit upp från stranden, hur kom den dit?

Ön, den heter Doppingön och på den bor Frida som är konstnär och gör jättefula saker av plåtbitar och snören. I alla fall tycker hennes sommargäster att konsten är konstig.

Sommargästerna heter Julia som är 12 år och hennes lillasyster Humlan. Humlan kallas så för att hon är ganska rund och surrar hela tiden – eller ja, hon pratar mycket helt enkelt. Och så är det tjejernas kusiner George och Alex. De heter alla Karlsson och ska tillbringa sommaren hos Frida, som är deras moster.

Ganska coolt tycker dom, särskilt eftersom de får bo i en lotstorn.

Men som sagt, när saker börjar försvinna ur huset och när moster Frida börjar sitta ute i hammocken på nätterna för att spana på inkräktare, då känns det inte lika kul längre. Man ser eldar brinna på nätterna och en svartklädd varelse på en kulle. Än värre blir det för Kusinerna Karlsson när Frida måste åka till stan några dagar för att jaga konstförfalskare.
Ska de själva kunna klara av att få fast tjuvarna eller kommer ön att stå i brand innan dess?

Audience:

Tags:

Review by: susman Wednesday, May 21, 2014