Sorgbägare

Caroline har varken sett sin mamma eller sin bror på trettio år. Hon har inte ens berättat för någon att de lever.


Caroline har varken sett sin mamma eller sin bror på trettio år. Hon har inte ens berättat för någon att de lever. Men när hennes bror en dag kommer gående på gatan måste hon, trots chocken, söka upp honom. Efteråt blir det omöjligt att fortsätta livet som det var innan. Hon måste även hitta sin mamma och ställa henne till svars för den misshandel och ondska hon utsatte syskonen för efter att deras pappa dött i en olycka.
Samtidigt är Ulf, som hon varit tillsammans med i över ett år, otålig och vill att de ska flytta ihop. Caroline värjer sig. Visst vill hon ha honom i sitt liv, men vågar hon satsa på förhållandet?
Författaren tycker själv att den här boken var svår att skriva och det kan jag verkligen förstå. Den var även rätt svår att läsa eftersom man lider med de båda syskonen som inte förstår det onda som drabbar dem. Som vuxna lever de förkrympta liv som ett resultat av detta.
Läsvärt!

Laila Norman

PS Annika Bengtsson skriver tydligen på en feelgood-roman nu och det unnar jag henne verkligen. Mycket kärlek och värme, Annika!

Audience:

Tags:

Review by: Laila Norman Thursday, April 16, 2015