Slottet

Andra fristående delen om den före detta polisen och livvakten Lina, hennes 92-årige morfar och närpolisen Madde. Lite speciella allihop och här försöker de reda ut vad som hänt med kvarlevorna från en okänd person som hittas på slottets Sindstaholms marker.

Lina lider fortfarande av händelser som skedde när hon var livvakt i Norge och vill inget annat än att fira en lugn jul med morfar och katterna men då ett skelett hittas på slottets marker blir hennes morfar ombedd av den 82-åriga ägarinnan att utreda det hela privat. Naturligtvis dras även Lina in då morfar sitter i rullstol och behöver hjälp. Samtidigt får Lina ta emot det ena hotet värre än det andra hemma och hon vet inte om det är kopplat till det som händer nu eller det som hände i somras. Närpolisen Madde gör sitt bästa för att hjälpa till men får tampas med en nyanställd manlig kollega och sin chef och därför göra saker i smyg. 

En riktigt spännande deckare där allting inte är svart eller vitt och huvudpersonen Lina beskrivs på ett fint sätt när hon tacklar sitt utanförskap som kommer sig av en speciell begåvning som också är ett funktionshinder. 

Audience:

Tags:

Review by: Tove Alkstrand Tuesday, March 7, 2023