Skriv slutet på berättelsen.

I bokklubben sommarboken har vi nu skrivit slutet på berättelsen. Var med du också. Läs texten om Alve och Teo hamnar mitt ute i det vilda utan kontakt med omvärlden och de har inte en aning om hur de ska ta sig där i från. Skriv om hur du tänker att de ska ta sig från ödemarken, eller kanske bli kvar där för alltid...

Ensamma ute i det vilda.

Alva och Teo känner egentligen inte varandra, de går på samma skola och har råkat hamna på samma skrivarläger. De ska vara borta från sina familjer i en vecka och tillbringa massor med tid på en avlägsen lägergård i skogen med fem andra barn de inte känner. Alva känner sig mest nervös och tycker det känns bra att Teo är med trots att de egentligen inte känner varandra så bra. Teo är ganska framåt och tycker det ska bli kul att lära känna alla nya barn.

Bussen har precis lämnat staden bakom sig och de kör förbi åkrar och ängar, de kommer längre och längre bort och djupare och djupare in i skogen, vägen blir smalare och smalare. Alva skojar om att det är tur att busschauffören vet vart de ska för härifrån hittar väl inte en människa, när det värsta tänkbara händer. Bussen kommer av någon anledning över på fel sida vägen och busschauffören tvingas bromsa in och försöka räta upp bussen. Det går inte alls och bussen åker rätt in i en stor gran och välter i diket och det verkar ha gått riktigt illa för busschauffören, så av honom får de ingen hjälp. Någon teckning på sina telefoner har de inte heller.

 

Vad gör de sju barnen nu?

Skriv om hur du vill at det ska sluta för dem!

En bild med en skogssjö, där texten Sommarboken står framför bilden.

Audience:

Tags:

Tuesday, July 20, 2021