Skorpionberget

"Han kunde bara ge vaga detaljer- någontng om en kult med mördare som har sin bas vid ett ställe som heter Jabal Akrab. Det betyder visst Skorpionberget." Hal höjde ett ögonbryn. "Det låter otrevligt."

Broderbandet Hägrarna har fått ett nytt uppdrag av den araluanske kungen Duncan.

Hans dotter, kronprinsessan Cassandra har nyligen blvit utsatt för ett mordförsök av en mystisk kult som kallar sig för Skorpionerna.

 Till sin hjälp har Hägrarna den kunglige spejaren Gilan som även har bistått de i en fritagning av tolv araluanska bönder som kidnappades och blev förda till den arridiska slavmarknaden Socorro.

Nu beger sig Hal och hans besättning återigen sig tillbaka till Arrida för att hitta och oskadliggöra lönnmördarkulten. Hägrarna har rest från det snötäckta klimatet i Skandia till de snustorra öknarna i Arriida. Kommer Hägrarna få ännu en besättningsmedlem? Eller kommer det här bli deras sista resa?

 Den här boken är rekommenderad för personer som tycker om fantasy och böcker som är skrivna i tiderna runt medeltiden. Huvudpersonerna i boken är skandierr som påminner mycket om vikingar. Den här boken är dock den femte delen i en serie och jag rekommenderar starkt att man läser dem i rätt ordning för at få den fulla bilden. Det är ända fullt möjligt att börja med den femte boken men då missar man en del. Författaren till den här serien är samma författare till en annan ganska stor serie - Spejarens Lärling. Om ni tyckte om den seien och ville veta mer om skandierna är den här boken perfekt.

 

Boktipsat av Joshua- 15 år Prao på Stadsbiblioteket