Ruths garderob

En genomgång av ett århundrade, samt en ytterst personlig historia om en kvinnas livsöde, allt berättad genom modets trender och förändringar.

Genom att gå igenom och sortera sin mammas till synes oändliga garderob, leder Ingela Bendt läsaren genom ett sekel av förändring, krig och nymodigheter. Alla detta berättas via mediet av mode, ett av Ingelas mammas största intressen. Genom att sortera och kategorisera Ruths kläder får Ingela en klarare bild av sin mamma, och hennes förhållande till sin samtid och sin familj.

En lättsmält, delvis gripande biografi om en människa som växer upp under en tid av omväxling och kaos. Modet, och hur Ruth förhåller sig till dess ständigt föränderliga trender går som en röd tråd genom texten. Varje kapitel börjar med en bred övergång över modet i Sverige och resten av västvärlden under ett årtionde, samt de större historiska händelser som påverkade modets utveckling. Detta följs av en mer personlig beskrivning över vad Ruth gjorde, och hur hon klädde sig, under detta årtionde.

Audience:

Tags:

Review by: Samantha Norin Thursday, April 21, 2022