Redemption point

Thriller som utspelar sig i fuktiga och varma Queensland, Australien. Här bland krokodiler och ormar händer det saker. Morddömda Amanda och mordmisstänkta Ted jobbar som privatdetektiver och utgör bokens två färgstarka och annorlunda huvudpersoner.

Morddömda Amanda och mord- och pedofilmisstänkta Ted jobbar som privatdetektiver och hjälper polisen med ett dubbelmord på två ungdomar till synes avrättade efter en arbetsdag på en sjavig bar. Den kvinnliga kommissarien är nyutnämnd och har tvärt emot vad man kan tro inget emot deras inblandning. Samtidigt som de försöker bena ut morden försöker Ted bevisa sin oskuld. Han blir misshandlad av pappan till den flicka som han misstänks ha våldtagit och mördat och efter sammandrabbningen är hans enda väg ut att hitta den verkliga förövaren. Samtidigt anklagas han för fler sexuella övergrepp på nationell TV. Ted har svårt att fokusera på mordutredningen vilket lämnar Amanda ensam när det drar ihop sig.

En annorlunda och spännade thriller med väldigt originella huvudpersoner som är lätt att sympatisera med trots deras bakgrunder. Beskriver ett lite annorlunda Australien och tar upp frågan om skuld, motiv och hur vi döms av allmänheten utan att vara dömda av rättsväsendet.

Audience:

Tags:

Review by: Tove Alkstrand Monday, June 1, 2020