Röda spår

Spänning och spökerier i ensligt sommarhus.

Samuels sommarlov har precis börjat, och han har inga riktiga planer för sommaren. I affären läser han på en lapp om ett hus som man kan hyra nu på sommaren. På lappen verkar det vara ett riktigt bra ställe att vara på om man vill höra fågelkvitter, bada i vacker sjö eller gå i skogen. Det är ett gammalt konstnärshem från sekelskiftet. När killen som står i kassan ser att Samuel tittar på lappen säger han att Samuel ska ta lappen. Killen i kassan hinner inte säga så mycket mer om huset när kunder ropar efter honom, men han hinner säga var försiktig.

Jo, det blir ju så att Samuel åker dit. Det är han och hans pappa som ska hyra huset. När de får nyckeln av farbrorn som hyr ut  så får de varningar om att vara försiktiga när de badar i sjön, för den är bråddjup. Han säger också till dem att inte lyssna på gubben Eskil.

Det är spännande och en ganska klassisk spökhistoria. För det är ju ett riktigt mystiskt spökställe de har hamnat på. Det är avskilt och utan mobiltäckning, och det händer massor på de 105 luftigt skrivna sidorna. Det är ingen tjock bok, och den går ju snabbt att läsa eftersom den är så spännande också..

 

 

Audience:

Tags:

Review by: Emma Berge-Kleber Friday, October 31, 2014