Öppet Brev

Öppet brev från Viskafors bibliotek

ÖPPET BREV FRÅN PERSONALEN

Som många av er säkert känner till så har biblioteket under lång tid varit utsatt för skadegörelse till och från. Nu har det tyvärr hänt igen då två personer igår kväll attackerade en ensamarbetande bibliotekarie med en brandslang och även sprutade ner delar av biblioteket. Detta resulterade i en chockad bibliotekarie och ett bibliotek som blivit delvis fuktskadat.

Detta har gjort oss i personalen både ledsna och arga. Vi har längtat efter att kunna få öppna våra dörrar för er och det känns väldigt tråkigt att vi redan andra dagen behöver stänga lokalerna under två dagar så att det fuktskadade golvet får åtgärdas, så under tisdag och onsdag kommer vi endast erbjuda Take away-lån.

Beslut har också tagits av våra chefer att vi i fortsättningen inte kan tillåtas jobba ensamma under dessa omständigheter, och det är något som vi i personalstyrkan instämmer i. Detta kommer tyvärr i fortsättningen påverka våra öppettider, framförallt nu under pandemin när det uppmanas att man ska jobba hemifrån i så stor utsträckning som möjligt.  Därför kommer vi endast erbjuda kvällsöppet på torsdagar samt ha ändrade öppettider på fredagar. När smittspridningen går ner kommer vi ha öppet ytterligare en kväll till i veckan.

Personerna som gjorde detta har inte gått att identifiera men händelsen är polisanmäld. Om någon har varit i närheten av biblioteket runt 17:15-17:30 under måndagskvällen den 25/1 och sett något så får ni gärna av er till oss.

Hälsningar

/ Personalen på Viskafors bibliotek

Våra öppettider tillsvidare:

Måndag           12-16

Tisdag              12-16

Onsdag            12-16

Torsdag           12-18

Fredag              10-14

Lördag              STÄNGT

Söndag             STÄNGT