Oliver och havsperukerna

Rolig högläsningsbok!

Olivers tio första år i livet har varit väldigt spännande år. Han har fått hänga med sina föräldrar på alla möjliga slags äventyr, för de är nämligen upptäcktsresande och älskar att upptäcka nya saker. Nu har det blivit så mycket upptäckter att Olivers föräldrar redan upptäckt allt som går att upptäcka, och bestämmer sig för att flytta hem till sitt hus vid Djupa bukten. När de närmar sig sitt hus så ser de faktiskt något nytt som de inte har sett tidigare. Det har dykt upp nya oupptäckta öar i viken vid huset! Genast bestämmer  sig föräldrarna för att ta jollen ut till öarna för att studera dem närmare, medan Oliver hellre är kvar hemma.
Men föräldrarna kommer inte hem igen! Nu måste Oliver ta reda på vad som har hänt med föräldrarna och ger sig ut till närmsta ö. Men det visar sig att det inte är någon riktig ö. Det är en vandrande ö, eller närmare bestämt en av flera levande stenjättar som vandrar runt i haven. Stenjättarna är på väg till tävlingen "Havsperukernas natt" en tävling om vem som har den snyggaste havsperuken helt enkelt.

Oliver hamnar i ett riktigt havsäventyr bland stenjättar, sjöjungfrur och havsapor och träffar nya roliga vänner mitt i jakten efter sina föräldrar.
Rolig högläsningsbok!

Audience:

Tags:

Review by: Emma Berge-Kleber Wednesday, August 5, 2015