Ole dole

Brittisk deckare där personer kidnappas två och två och får en valmöjlighet. Det finns en pistol med ett skott. Den som skjuter ihjäl den andre släpps fri och får leva.

Ett förälskat par hålls fågna i en djup tom simbassäng. De hittar en pistol och en mobil som det ringer i. En röst säger att den som skjuter den andre får leva. Två veckor tar det innan en av dem ger upp. Fler dubbelkidnappningar följer och alla ställs inför samma ultimatum - en får leva och en ska dö. Kriminalkommissarie Helen Grace och hennes team famlar i mörkret. De hittar inga samband mellan offren och kampen mot klockan hårdnar. När Helen äntligen ser ett samband pekar det tillbaka på hennes egna mörka uppväxt. En förflutet som hon gjort allt för att dölja och tillbringar varje dag med att förtränga. Glömska är inte för henne.

Otroligt spännande deckare med en komplex och plågad kriminalkommissarie i huvudrollen. Hur gör vi om vi får möjlighet att välja mellan att dö eller överleva? Det är något att fundera över hur man reagerar när livet ställs på sin spets och valet infattar att ta livet av någon man har en relation till. Och vad gör det med en efteråt. Skuld är en nyckelingrediens i denna deckare.

Audience:

Tags:

Review by: Tove Alkstrand Tuesday, March 29, 2022