Nivå: dödlig

Virtnet - Spelet som från början var en lek handlar nu om liv och död.

VirtNet är en virtuell värld där man spelar som en avatar samtidigt som man är stimulerad att känna exakt vad sin avatar känner. Denna värld består av oändligt många spel och städer där man kan träffa sina vänner. Michael och hans vänner Sarah och Bryson är skickliga spelare i VirtNet. De spenderar nästan all sin tid där och har klarat några av de svårast nivåerna i spelen med hjälp av sina kunskaper inom hackning.Allt förändras då Michael träffar en tjej som hackar ut sin avatars kärna och på så sätt tar självmord både i VirtNet och i verkligheten. Innan hon dör berättar hon om Kaine, den ökände spelaren som fångar avatarer och stjäl deras riktiga kroppar. Michael och hans vänner måste ta sig in i VirtNets svåraste nivåer för att hitta Kaine och stoppa honom innan han tar fler kroppar. Spelet som från början var en lek handlar nu om liv och död. 

En fartfylld bok som utspelar sig i en framtid där teknologin har utvecklats enormt mycket. Stor del av boken utspelar sig i spelet VirtNet men man måste inte själv gilla att spela för att tycka att denna bok är underhållande. Det finns mysterium och spänning bakom varje hörn i denna Science fiction bok och man undrar alltid vad som kommer att hände och om huvudkaraktärerna kommer klara sig till slutet och få ett lyckligt slut.

 Boken passar både dem som gillar att spela och de som inte gör det. Om man gillar Science fiction som handlar om högteknologiska samhällen kommer du gilla denna bok. Den är enkelt skriven och det är inte så svårt att hänga med därför behöver du inte älska att läsa för att klara av denna bok. Boken passar dig i åldern 12-15 år.

 Betyg 4, En bra bok, Du borde verkligen läsa den.

Tipsat av Alice, 16